Денонощна Стоматологична
Холистична Клиника Ведра Дентал

Усмихнете се със самочувствие!

Ведра Дентал

Най-добрата клиника за зъбни импланти

Най-добрата-клиника-за-зъбни-импланти (1)

Зъбните импланти са все по-популярни и ефективни устройства, използвани в денталната медицина за лечение на обеззъбяване. Те напълно възстановяват функцията на липсващите зъби и осигуряват естетичен външен вид на усмивката.
Поставянето на зъбни импланти има висок процент на успеваемост, но въпреки това в някои случаи процедурата е неуспешна.
Според проучвания между 5 – 10 % от имплантологичните манипулации са несполучливи. За да бъде успешно едно лечение, пациентите трябва да изберат най-добрата клиника за зъбни импланти, като вземат под внимание всички фактори и изисквания, които имат значение за крайната цел.
Изключително важно е хирургичната процедура да бъде проведена от опитен екип специалисти с дългогодишна практика в сферата на имплантологията. Ведра Дентал се състои от екип специалисти по дентална имплантология, сред които е д-р Въжаров. Отличават се с професионализъм и отдаденост към всеки клиничен случай.
Не по-малко важно е изборът на подходящ вид имплант. В денталната практика са познати редица видове импланти, част от които се отличават с предимствата си, а други – с недостатъците си. Имплантолозите от Ведра Дентал поставят високо качество импланти, доказали се многократно сред пациентите.
Съвременната апаратура и оборудването в денталните клиники спадат към факторите с огромно значение за успеха на денталните манипулации. На последно място, но не по важност, стои цената на хирургичната интервенция. Поставянето на зъбни импланти е скъпа инвестиция. Ето защо е важно пациентите правилно да подберат най-добрата клиника за зъбни импланти.

Опитен екип от специалисти по поставяне на импланти

Най-добрата-клиника-за-зъбни-импланти (2)

Резултатът на лечението със зъбни импланти зависи до голяма степен от уменията на стоматолога и неговия екип от дентални лекари и асистенти. Негова е основната задача да прецени натоварването, което зъбният имплант и бъдещата протезна конструкция ще оказват върху костта. Освен това за дългосрочното използване на имплантите, имплантологът трябва правилно да планира броя и разположението им. Не на последно място, правилната техника и прецизната работа са ключът към успеха

Екипът от специалисти – имплантолози на Стоматологична Холистична клиника Ведра Дентал, гр. София притежава всички необходими качества – опит, професионализъм и умение. Д-р Въжаров е признат лекар по дентална медицина, който през 1999 г. завършва с отличие Стоматологичния факултет към Медицински университет – София. Година по-късно, д-р Въжаров получава следдипломна квалификация в сферата на естетичната стоматология в Дания при д-р Дейвид Уинклър.

По време на практикуването си, докторът посещава редица дентални курсове – теоретични и практически, симпозиуми, семинари и конгреси в различни сфери на стоматологията – ендодонтия, кариесология, пародонтология, протетика, естетична стоматология.

Понастоящем д-р Въжаров е доказан специалист към Ведра Дентал и практикува в сферите на:

  • Консервативното зъболечение – кариесология и ендодонтия.
  • Пародонтоголията.
  • Имплантологията.
  • Протетичната дентална медицина – неподвижно и подвижно протезиране.
  • Козметичната естетична стоматология (избелване на зъбите, бондинг).

Зъбни импланти - Ведра Дентал

Поставянето на зъбни импланти изисква специализиран и научно обоснован подход, тъй като този процес е изключително сложен и не може да бъде подценен. Лечението със зъбни импланти трябва да се основава на съвременните научни познания и високи технически стандарти, с цел възстановяване и поддържане на денталното здраве.

Във „Ведра Дентал“, медицинският аспект заема водеща позиция, кето означава, че първо разработваме подробен план за лечение, като определяме последователността на отделните стъпки, съсредоточавайки се върху основният медицински проблем и след това се заемаме с детайлните аспекти на лечение. 

Видове зъбни импланти, поставяни в клиниката

Най-добрата-клиника-за-зъбни-импланти (3)

В световен мащаб съществуват над 2000 имплантологични системи, които имат своите предимства и недостатъци. Основно съвременните зъбни импланти са винтови и имитират зъбния корен. Около 99% от тях са титаниеви и само 1% са циркониеви, заради по-високата цена.
Сред признатите у нас и по света имплантологични системи са Biogenesis, Bredent, Deutsche Osstem, Ankylos, NeoBiotech, Nobel Biocare, Straumann и др. Те са лидери сред зъбните импланти, което ги прави най-търсените видове. Впечатляват не само имплантолозите, но и пациентите. Дават възможност на специалистите да разрешават различни по сложност клинични случаи по най-добрия начин – чрез различни видове импланти по размер и модификации.
Специалистите от Ведра Дентал предлагат подходящо лечение на обеззъбените челюсти, като работят с признат клас зъбни импланти – NeoBiotech и Bredent. Те произвеждат редица видове зъбни импланти, което улеснява лечението на конкретния клиничен случай.
NeoBiotech – компания в Южна Корея, е сред най-разпространените в производството на импланти. Предлага четири различни имплантологични серии – IS1, IS2, IS3 и S-mini.
Bredent е немска компания, която предлага широка гама импланти. Сред най-често използваните в стоматологична клиника Ведра Дентал са Bredent narrow, Bredent copa и Bredent zirconia.
Богатият избор на зъбни импланти във Ведра Дентал – качество, размер, дизайн, цена – предоставя на пациентите абсолютна свобода в избора на целесъобразно лечение.

Апаратура и оборудване

Съвременното дентално оборудване и апаратура е изключително предимство в работата на специалистите. Без наличие на подходящ инструментириум, денталните лекари и медицински сестри не биха могли да изпълняват работата си.
Стоматологичното оборудване за целите на имплантологията представлява значителна финансова инвестиция.
Състои се от инструменти, които са специфични и са предназначени само и единствено за определената манипулация по поставяне на зъбния имплант. Има и неспецифични инструменти, които се използват и в други дялове на денталната медицина. Те дават възможност на специалистите да извършват цялостно и изчерпателно лечение от съвременен тип.
Най-основно в специализираните имплантологични клиники се използват редуциращи обратни наконечници, микромотори, аспиратори, дълбокомери, различни по форма и големина фрези и др.
В някои клинични случаи се налага използването и на допълнителни уреди и инструменти – за пиезохирургия, синус лифт, остеотомия и др.
Дентална клиника Vedra Dental разполага с висок клас стоматологично оборудване, необходимо за адекватно съвременно лечение.
Екипът на клиниката работи с висококачествени наконечници – повишаващи, прави и обратни наконечници, турбини и микромотори (електрически и въздушни). Освен това, клиниката умело борави с редица други модерни уреди като диоден лазер, ендомотор, дигитален рентген с фосфорна плака, фотополимерна лампа, апекслокатор, интраорална дигитална камера и др.

Цени на зъбни импланти

Няма съмнение, че зъбните импланти са чудесно решение при липса на зъби в устната кухина. Въпреки това за много от пациентите, те са непосилна процедура от финансова гледна точка. Това е и причината пациентите да правят компромис със здравето си и да прибягват до други алтернативни решения, ако има такива.
В наши дни съществуват хиляди видове зъбни импланти – от по-бюджетни до доста по-скъпи. Цената за поставяне на зъбни импланти се определя въз основа на дълготрайността, сложността на процедурата и вида на използвания материал.
Цените на зъбните импланти стартират от 600 лв. Такава е цената на нисък клас зъбен имплант, изработен от евтин керамичен материал.
В случай, че пацентите искат по-висок клас зъбни импланти цената може да достигне до около 3000лв. Обикновено циркониевите зъбни импланти се славят с по-голяма здравина от титаниевите и притежават отлични естетически качества, поради което държат и по-висока цена.
Цените на зъбните импланти в Дентална клиника Ведра Дентал са следните:

Зъбни импланти

900 лв. – 2200 лв.

Поставяне на имплант NeoBiotech

+1400 лв.

Поставяне на имплант Bredent narrow

+1800 лв.

Поставяне на имплант Bredent copa

+2100 лв.

Поставяне на циркониев имплант Bredent

+2500 лв.

Девитализация

55 лв.

Трепанация

50 лв.

Четири-имплантна система за зъбно протезиране на челюст

4000 лв. – 6000 лв.

Шест-имплантна система за зъбно протезиране на челюст

6000 лв. – 9000 лв.

Имедиатни импланти

1000 лв. – 1500 лв.

Неметални импланти

2000 лв. – 2500 лв.

Мини-импланти

1000 лв. – 1500 лв.

Единичен имплант

1000 лв. – 1500 лв.

Стоматологична Холистична клиника Ведра Дентал, гр. София умело съчетава опит, професионализъм и адекватно отношение към всеки пациент. Клиниката разполага с опитен екип от специалисти по дентална имплантология, съвременна апаратура и оборудване, конкурентни цени, което несъмнено я прави най-добрата клиника за зъбни импланти в България.